آموزش

3 مدل از موتور های ساعت

بررسی 3 مدل از موتورهای ساعت مچی

در این مطلب از مجله اختصاصی واچ پرو به معرفی و بررسی 3 مدل از موتور های ساعت می پردازیم. آیا تنوع موتور‌های ساعت شما را سردرگم کرده‌است؟ این مقاله به همین موضوع یعنی تفاوت‌‌ بین ساعت‌ های کوارتز، مکانیکی و اتوماتیک می‌پردازد.

بهتر است این حقیقت را بپذیریم که بیشتر کسانی که ساعت رولکس می‌خرند، به‌دلیل کلاس و جایگاه‌ اجتماعی، آن را می‌خرند. به دلیل موقعیت‌هایی که به‌خاطر بستن آن ساعت به‌دست می‌آورند. فقط تعداد محدودی از خریداران ساعت رولکس را کسانی تشکیل می‌دهند که دلیل خریدشان موتور و ساختار داخلی آن است.

همان‌طور که یک موتور، ماشین را به حرکت درمی‌آورد، یک ساعت هم از موتوری به اسم نیروی محرکه استفاده می‌کند که باعث کار‌کردن و حرکت آن می‌شود. موتور‌های ساعت‌ ها تنها سه نوع دارند: کوارتز، مکانیکی و اتوماتیک. در همین راستا، این مقاله به شرح تفاوت‌ های بین موتور‌های ساعت می‌پردازد پس باما همراه باشید.

موتور کوارتز ساعت

همانطور که اشاره کردیم 3 مدل از موتور های ساعت عملکرد مختص به خود را دارند. ساعت کوارتز یعنی ساعتی که نوع موتور آن کوارتز است. موتور کوارتز زمانی محبوب شد که کمپانی سیکو در سال ۱۹۵۹ آن را برای اولین بار معرفی کرد. این ساعت‌ها که به ساعت‌های باتری‌ دار هم شناخته می‌شوند، توسط یک باتری کار می‌کنند. موتور این نوع از ساعت‌ ها طراحی ساده ای دارند و به نیاز به تعویض باتری خواهد داشت.  از مهمترین مزیت ساعت های کوارتز میتوان به دقت بالای آنها اشاره داشت. ساعت‌های کوارتز به علت ساده بودنشان به نسبت به مدل های دیگر قیمت نسبتا ارزانتری دارند.

موتور مکانیکی ساعت

یکی دیگر از 3 مدل از موتور های ساعت نوع مکانیکی است. ساعت‌ مکانیکی با دست تنظیم می‌شوند و موتور پیچیده‌ای دارند که اغلب از قطعات کوچک تشکیل شده که عقربه‌های ساعت را به حرکت در‌ می‌آورند. نکته‌ی مثبت هزینه برای ساعت‌ های مکانیکی‌ که‌ نیازی به باتری‌ ندارند، این است که تا زمانیکه از موتور آن مراقبت می‌کنید، دیگر نیازی به تعویض آن نخواهید داشت. این همان تفاوت بزرگ بین ساعت کوارتز و مکانیکی است.

موتور اتوماتیک ساعت

ساعت‌های اتوماتیک که به نوعی ساعت مکانیکی هم به شمار می‌آیند، ارزش توجه را دارند. تفاوت بین موتور اتوماتیک و مکانیکی در این است که موتور‌های اتوماتیک، نیازی به کوک‌‌ شدن روزانه ندارند. یعنی تا زمانیکه در مچتان قرار دارند، حرکت مچ‌ شما ساعت را کوک نگاه می‌دارد.

این کار توسط یک روتور(وزنه‌ي فلزی دوار) سنگین خارج‌از‌مرکز انجام می‌شود، یعنی تا زمانیکه دست شما حرکت داشته باشد، می‌چرخد. چرخش روتور، موتوری را به حرکت در‌می‌آورد که باعث می‌شود ساعت کوک بماند. مهم‌ترین فایده‌ی ساعت‌های‌ اتوماتیک، این است که شما نیازی به کوک‌کردن مداو آن ندارید. اگر ساعتتان را عوض کنید، می‌توانید آن را در محفظه‌ای به نام کوک‌کننده‌ی ساعت بگذارید. این محفظه، ساعت شما را تا زمانیکه دوباره آن را به دست کنید، می‌چرخاند و کوک نگاه می‌دارد.
خرید ساعت مچی مردانه

امروزه، بیشتر ساعت‌های اتوماتیک، حالت ذخیره‌ی انرژی هم دارند که به شما این امکان را می‌دهد تا بدون اینکه آن را در حرکت نگاه دارید، از دستتان بیرون بیاورید. یک ساعت با ۷۲ ساعت ذخیره‌ی انرژی، به شما این امکان را می‌دهد تا در این فاصله‌ی زمانی، ساعت دیگری به دست کنید، یا همانطور آن را روی میز بگذارید.

برخلاف ساعت‌های مکانیکی، ساعت‌های اتوماتیک انواع زیادی دارند. در ردیف اول، ساعتی که به طور کامل تولید داخل(بومی) باشد و موتور آن به صورت دستی ساخته‌شده‌باشد، می‌تواند قیمت بالایی هم داشته باشد.

به ازای هر قابلیتی که به آن اضافه شود، پیچیدگی ساخت موتور آن افزایش پیدا می‌کند که قیمت آن را بالاتر هم خواهدبرد. این قابلیت‌ها که به آن‌ها پیچیدگی هم گفته می‌شود، می‌توانند به سادگی یک صفحه‌ی تاریخ روی ساعت باشند. اما بقیه‌ی قابلیت‌ها، پیشرفته‌تر هستند.

یک مثال خوب، یک ساعت‌‌جیبی هزاردلاری و مجلل “Reference 57260” است. این ساعت جیبی را یک ساعت‌ساز سوییسی معروف به نام “Vacheron Constantin” ساخته است و علاوه‌بر نشان دادن زمان، «۵۷» قابلیت مختلف دیگر هم دارد.
با توجه به اینکه صنعت‌کاران ماهر این ساعت را می‌سازند، «۸» سال زمان می‌برد تا سرهم شود. این ساعت از «۲۸۲۶» جز متحرک ساخته‌شده‌است و روی صفحه‌ی آن «۳۱» عقربه وجود دارد. درواقع مونا لیسای ساعت‌هاست.(شاهکار است)

مشاهده بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

همچنین ببینید
بستن
دکمه بازگشت به بالا